Behandling av ditt löparknä

Tränar du mer än vad kroppen är van vid kan du råka ut för så kallat löparknä. Det heter så för att det i huvudsak är löpare som råkar ut för det. Får du löparknä gör det ont på knäts utsida när du belastar det. Det går ofta över om du tar det lite lugnare ett par dagar och vilar. Efter det är det även viktigt att du tränar med mindre belastning och med lägre intensitet.

Vad är löparknä?

Löparknä uppstår som sagt ofta vid löpning men det kan även komma vid böjning eller ryckande belastning. Skadan kommer ofta smygande och ökar sedan. Du får en stark smärta på utsidan knät och det beror på att en senvävnad i knät trycker eller sliter mot benet eller slemsäcken i knät.

Vad kan jag göra?

Många förespråkar stretching eller så kallas foamrolling men det är inte säkert att det hjälper. Det gäller nämligen också att hitta orsaken till smärtan och lokalisera de områden som skapar själva överbelastningen på knät. Vid löparknä ska man gärna undersöka knät men även rygg, bäcken och fötter. Så har du råkat ut för löparknä kontakta gärna Naprapatlandslaget – de är experter på området och kan hjälpa dig med dina besvär.