Bli inte övertränad

Det är viktigt att när du tärnar ser till att vila med jämna mellanrum. På så sätt så kommer kroppen att kunna återhämta sig och bygga upp de muskler som du tränat. Det är inte alls ovanligt att du får träningsvärk och ont i dina leder när du pressat din kropp till det yttersta.

Se till så att du får vilodagar mellan dina träningspass. Se även till att du värmer upp ordentligt innan du börjar träna så minimerar du risken för skador. Även stretching efter du tränat är viktigt så du får töja ut alla muskler och leder som tar fått arbeta under din träning.

Lyssna på din kropp och om du känner att något inte är som det brukar vara så kan det vara en idé att ta en vilodag för att se om det blir någon förändring. Skulle det inte bli bättre så uppsök kiropraktiker eller liknande som får titta på dig. Det kan vara så att de kan åtgärda något med din kropp. Det kan också vara så att du inte ätit ordentligt eller har brist på någon mineral eller vitamin. Ät kosttillskott och försök få i dig de vitaminer som du tror dig sakna.