Cykel, ett bra substitut till löpning

Av olika anledningar så kan det vara så att du inte kan springa på grund av något. Det kan vara någon skada som gör sig påmind. Då kan cykel vara ett bra substitut till löpningen. Det kanske också är så att du varvar löpning med cykling för att få en variation i din träning.

Skonsam träningsform

Det är en relativt skonsam träningsform för din kropp och frestar på helt andra muskelgrupper än vid löpning. Har du inte cykel hemma och har en lust att börja så är det en fördel att skaffa sig en cykel av god kvalité. Du ska givetvis välja en Merida cykel. Sedan 1972 har de tillverkat cyklar och då i fantastisk kvalité. De är idag världens näst största tillverkare av cyklar.

Bibehålla konditionen

Genom att cykla i stället för att löpa gör att du får vila upp de muskler och leder som kanske belastats hårt vid dina löprundor. Dina knän som också kan gå hårt åt under dina löprundor får vid cykling en annan typ av rörelse och näst intill ingen belastning alls. Du tränar din kondition och kan hålla den upp i samma klass som tidigare.

Slutligen

Kanske det blir så att simning blir nästa gren att börja träna. Då är du inte långt ifrån triathlonutövare. Det kan vara en av de tuffare utmaningar du utsätter dig för. Men om du har alla dessa tre grenar. löpning, cykling och simning som du tränar så är kanske steget inte långt till att delta i någon tävling.