Kör igång med träningen

Sommartid är träningstid. Det vackra vädret och de långa ledigheterna gör det till en idealisk tid att börja träna. Det kan dock vara svårt att veta att komma igång och det är det som vi tänkte hjälpa dig med idag. Häng med!

När det kommer till att träna är just träningen något som ofta passar perfekt att göra med en kompis. Om du hittar en träningskompis är det lättare än någonsin att motivera sig för träning. Anledningarna till detta är flera. Det är dels mycket svårare att stanna hemma om du bokat in ett träningspass med en kompis. Du vill ju inte svika en vän, eller hur? Men det kommer också vara roligare då du har någon som kan pusha dig till att ta i än mer.

Ett annat sätt att komma igång är att investera i några nya kläder eller skor. Detta känns ofta roligare att träna om man har nya kläder. Kanske kan ett par lätta löparskor vara lösningen? Att känna att man har ett lätt löpsteg är sätt att lura kroppen på. Vem vet, kanske kan du springa längre än någonsin tidigare?

Det viktigaste är att du hittar en träningsform som passar just dig. Idag har vi valt att lyfta löpning som är en väldigt mångsidig träningsform som många uppskattar. Men det kan ju finnas många andra träningsformer som passar dig bättre och det är därför viktigt att du också provar andra träningsformer om inte löpningen passar dig.

Se till att komma igång med träningen, du kommer må bättre och sova bättre. Lycka till!