Stockholm Marathon

Den här tävlingen har pågått i många år och drar till sig människor från hela världen. Det är också en tävling som vem som helst får ställa upp i, man behöver inte vara en professionell löpare för att delta.

Men vill man vinna så måste man vara det. Tävlingen för de professionella är otroligt krävande och de bästa brukar springa hela maratonsträckan (runt 42 kilometer) på två och en halv timme.

Nästa års tävlingen går av stapeln den 30: e maj och det går redan att anmäla sig. För den som verkligen vill delta är det dags att lägga på ett kol för 10 000 personer har redan skrivit upp sig.

Vi rekommenderar att man startar med ett löpningsprogram så tidigt som möjligt för att vara i riktigt bra from inför starten. På Stockholm Marathons hemsida finns det åtta olika träningsprogram att ta del av för nybörjare till avancerad nivå.

Banan runt Stockholm har varierande terräng och i början kan de gå lite trögt eftersom så många startar samtidigt, precis som det brukar bli i Vasaloppet. Det tar en stund innan de snabbaste har gått lite försprång och då kan man röra sig lite friare på banan. Tänk på att studera bankartan noggrant så du vet när du ska satsa stenhårt och när du ska sänka tempot så du orkar med uppförsbackarna.

Sist men inte minst en hyllning till den professionella långdistsanslöparen Isabellah Andersson som förra året vann sin femte seger i Stockholm Marathon på damsidan. Varje år som hon ställer upp går hon därifrån som krönt vinnare. Hon har blivit en kraft i tävlingen och oddsen ligger alltid i hennes favör hos spelbolagen när hon står med på deltagarlistan.

Det har fortfarande inte kommit fram några uppgifter om hon tänker ställa upp i nästa års maraton men vi håller tummarna!